· 1 kg tykkam uden ben · 5 fed hvidløg · 2 zittauer løg · 500 g kartofler · 300 g knoldselleri · 200 g pastinak · 200 g gulerødder · Smør · Æblecidereddike · En håndfuld frisk timian · En håndfuld rosmarin · 4 laurbærblade · 0,5 l rødvin · 2 dåser hakkede tomater · 140 g koncentreret tomat puré · 0,5 l oksebouillon · Vand · Salt + peber
Sådan gør du
1. Skær tykkam i grove tern
2. Brun kødet i smør i stor gryde med salt og peber. Hæld løbende væske fra, så kødet ikke bare bliver kogt, men derimod får rigtig farve (og smag). Imens kan du gøre trin 3 + 4.
3. Skræl alle rodfrugter og skær i grove tern. Stil til side.
4. Snit løg i små stykker og pres hvidløg. Stil til side.
5. Når kødet har fået godt med farve, tager du det ud af gryden og stiller til side.
6. Hæld en god slat eddike i gryden (oven i stegefedt fra kødet) og lad det reducere ind. Dette giver retten mere dybde i smagen.
7. Hæld nu alle rodfrugter, løg, krydderurter, laurbærblade, salt og peber i gryden og steg til det får farve, og løgene bliver klare.
8. Hæld kødet tilbage i gryden og tilsæt dåsetomater, tomat puré, rødvin og bouillon og rør godt rundt.
9. Put låg på gryden og lad retten simre så længe du kan. Jeg foretrækker gerne mindst 3-5 timer. Rør lidt rundt og tilfør løbende vand, hvis retten bliver for tør.
10. Husk at pille diverse laurbærblade og krydderurte-stilke op inden du serverer. Velbekomme!